Dezvoltare personală
Online / Față în față

Cunoscută și sub denumirea de self help sau evoluție personală, conceptul de dezvoltare personală reprezintă o metodă de îmbunătățire a comportamentului, a reacțiilor, a manifestărilor emoționale, a acțiunilor unui individ, într-un cadru formal sau nonformal.

Consilierea primară pentru dezvoltare personală se adresează persoanelor sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu. Psihologul clinician susţine clienţii în investigarea situaţiilor problemă şi facilitează explorarea soluţiilor potenţiale pentru reglarea eventualelor disfuncţionalităţi induse în plan personal şi în relaţiile socio-profesionale de o serie de factori perturbatori extrem de variaţi printre care se înscriu: volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în mod curent, stresul, multiplele responsabilităţi asumate în familie şi societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbărilor şi nevoia continuă de adaptare în situaţii noi, presiunea informaţională etc, factori care țin de personalitatea clientului: introversie/ extraversie, imagine de sine neadecvată, stimă de sine scăzută, timiditate, neîncredere în forțele proprii etc.

Contactează-mă folosind formularul de mai jos.

  Exemple de tehnici de dezvoltare personală

  • Dezvoltarea personala cu ajutorul unui specialist, prin diferite tehnici si metode de consiliere primară, se traduce prin a învăța, a exersa să fii prezent în mod real în propria experiență de viață, să fii flexibil și să înveți din situațiile trăite mai puțin plăcute, să te bucuri și să obții rezultate maxime din cele reușite. Altfel spus, dezvoltarea personală înseamnă să-ți descoperi și să-ți folosești resursele și calitățile proprii pentru a crește, a te re-defini, a-ți recrea imaginea de sine, a învăța să te prețuiesti cu adevărat, să ai încredere în forțele tale, să-ți exersezi voința și capacitatea de a-ți defini și atinge obiectivele, să visezi, să creezi, să ai idealuri, să te bucuri de viață, să ai o relație optima cu tine însăți / însuți. Cunoscându-te mai bine, înveți să-i cunoști și pe ceilalți. Apreciindu-te mai mult, vei învața să îi apreciezi și pe ceilalți, să le acorzi încredere. Așa vei reuși să te descurci mult mai bine la locul de muncă, sa ai mai mult succes în carieră, să-ți optimizezi relatiile, să comunici cu ceilalți cu ușurință, să-ți exprimi opiniile, să-ți păstrezi demnitatea, să-ți lărgești cercul de prieteni.

  • Dezvoltarea personală înseamnă accesul la conștientizarea propriilor trăiri, talente, abilități, capacități, resurse și optimizarea acestora cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții, de a atinge starea de bine, de a realiza aspirațiile și visele personale.

  • Trecând conștient printr-un proces de dezvoltare personală, poți învăța autocontrolul, gestionarea furiei, poți crește autoeficiența, poți crește responsabilitatea, autocunoașterea, poți schimba perspectiva de gândire, de percepere a sensului vieții.

  Tarife

  200 lei /

  Ședință

  O ședință de 50 de minute față în față, individual;

  150 lei /

  Ședință

  O ședință de 50 de minute ONLINE, individual;

  150 lei /

  Ședință

  O ședință de 60 – 90 minute, online sau față în față, în grup; grupurile pot cuprinde 4 -10 membri în format fizic și 4 – 15 membri în format online

  Programările se anulează telefonic de către client cu 24 ore înainte. Prezența la cabinet/ întâlnire online, se face respectând ora stabilită. În cazul în care, din diverse motive, veți întârzia, sunteți rugați să anunțați acest lucru.

  Programează o ședință sau trimite-mi detalii despre situația ta folosind formularul de contact!