Consiliere Vocațională

Consilierea vocațională/ a carierei își propune să conducă beneficiarul spre o mai bună cunoaştere  a intereselor sale profesionale, o cât mai bună descoperire a resurselor proprii, o orientare cât mai eficientă în piaţa muncii astfel încât să identifice acel traseu în carieră care să-l împlinească şi să-i aducă mari satisfacţii personale.

Consilierea vocațională/ a carierei este un proces de armonizare a resurselor, cerințelor, aspirațiilor, valorilor și intereselor unui individ cu oferta existentă în domeniul educației, formării și integrării socio-profesionale. Prin acest serviciu se realizează o abordare holistică a persoanei, vizând toate dimensiunile semnificative ale vieții și rolurilor asumate, în școală, profesie, viață socială sau comunitate, familie, etc. și se materializează prin servicii de informare, consiliere și orientare oferite celor interesați de către consilieri specializați în domeniul psihologiei.

Contactează-mă folosind formularul de mai jos.

  Care este scopul consilierii vocaționale / a carierei

  • Ajută subiectul în rezolvarea problemelor şcolare, profesionale, ajută tinerii şi adulţii în autocunoaștere, în autoevaluare, în comunicarea eficientă cu ceilalți, în întocmirea unor planuri referitoare la propria carieră, în acceptarea existenței mai multor cariere alternative, în a trece peste dificultăți

  • Alături de opţiunea şi pregătirea tinerilor pentru o profesie, este de dorit ca aceştia să parcurgă şi un program care să faciliteze dezvoltarea personală, cu rolul de a susţine în realitate opţiunea făcută de ei şi de a contribui la obţinerea de performanţe profesionale în viitor.

  • Consilierea privind dezvoltarea carierei este o nişă relativ recentă şi presupune o abordare complexă, vizând pregătirea tânărului pentru obţinerea succesului în plan personal, profesional şi social. Ea include activităţile obişnuite care se realizează în vederea orientării şcolare şi profesionale, dar acestea sunt integrate într-o arie de acţiune mult mai vastă, care are legături directe cu evoluţiile din plan social, economic, schimbările de pe piaţa muncii şi ceea ce semnifică expresia realizare personală şi profesională.

  • Consilierea vocațională/ consilierea carierei se referă la trei categorii de conținuturi:

   1. autocunoașterea: cunoștințe, capacități, abilități, competențe etc.;
   2. cunoașterea spectrului profesiilor și ocupațiilor cerute de societate în prezent;
   3. construirea și realizarea unei cariere personale în funcție de interesele, aspirațiile, idealurile, sistemul de valori al persoanei.

  Tarife

  200 lei /

  Ședință

  O ședință de 50 de minute față în față, individual;

  150 lei /

  Ședință

  O ședință de 50 de minute online, individual;

  Programările se anulează telefonic de către client cu 24 ore înainte. Prezența la cabinet/ întâlnire online, se face respectând ora stabilită. În cazul în care, din diverse motive, veți întârzia, sunteți rugați să anunțați acest lucru.

  Programează o ședință sau trimite-mi detalii despre situația ta folosind formularul de contact!